Promotivne ponude

U prodaji novi broj Magazina Spiza!

23. 04. 2025.

Spiza je stigla u Tommy


Odlične vijesti za sve ljubitelje dobre hrane i povoljne kupnje - novi broj magazina Spiza je u prodaji!

Tvoj omiljeni vodič kroz svijet okusa, kulinarskih trikova i drugih zanimljivih sadržaja čeka te u Tommy prodavaonicama po cijeni od 0,90 €. U slučaju da je iznos tvoje kupnje veći od 13,00 €, Spizu možeš kupiti po promotivnoj cijeni od samo 0,45 €!

Sada već tradicionalno, u Spizi te čekaju i ekskluzivni kuponi s popustom na odabrane proizvode uz koje štediš do -50%.

Spiza

Za tebe smo izdvojili:


Majstori o' gradela

Bez obzira na ono što pripremate, meso ili ribu, kvalitetne namirnice i stručna priprema zadovoljit će svačije nepce. Na svu sreću, u novom broju magazina Spiza, pobrinuli smo se za oboje! Saznajte što vam je na izboru od opreme za grilanje i kakva je ponuda svježeg mesa i ribe. 

Savjeti i recepti

Kako postići da se hrana ne lijepi za rešetku, koliko minuta peći koju namirnicu, kako marinirati koje meso i kakve umake poslužiti uz koje jelo s roštilja - to je samo dio svih trikova i savjeta koje vam donosimo u magazinu kroz niz tema posvećenih omiljenom načinu pripreme jela ljeti. 

Kreativno grilanje

Priprema hrane na roštilju može se usporediti s umjetnošću, a vi napravite korak više pa uz to posebnu pozornost dajte prezentaciji svojih specijaliteta. Imamo atraktivne ideje, a sve ih možete lako realizirati. 


Inspirativni recepti


Grilani ribeye steak s maslacem i ružmarinom

Rib eye

Sastojci:

  • 2 ribeye odreska (oko 400 g svaki)
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 1 žličica krupne soli
  • 1/2 žličice svježe mljevenog crnog papra
  • 2 grančice svježeg ružmarina
  • 2 češnja češnjaka

Za maslac s ružmarinom: 

  • 50 g maslaca
  • 1 žličica ružmarina, nasitno nasjeckanog
  • 1/2 žličice soli
  • 1/2 žličice limunovog soka

Priprema:

Odreske izvadite iz hladnjaka 30 minuta prije pripreme kako bi postigli sobnu temperaturu. Premažite ih maslinovim uljem, natrljajte ih solju i paprom te dodajte zgnječene češnjeve češnjaka i grančice ružmarina. Ostavite da se mariniraju 10 minuta. 

Maslac ostavite na sobnoj temperaturi da omekša, zatim ga pomiješajte s nasjeckanim ružmarinom, soli i limunovim sokom pa oblikujte mali valjak, omotajte ga prozirnom folijom i stavite u hladnjak da se ohladi i očvrsne.

Roštilj zagrijte na visoku temperaturu. Pecite odreske 3 - 4 minute sa svake strane ako želite srednje pečen odrezak (medium). Za jače pečen odrezak produžite vrijeme pečenja za 1 - 2 minute.

Kad se ispeku, odreske prebacite na tanjur, prekrijte ih aluminijskom folijom i ostavite da odmore 5 minuta kako bi se sokovi ravnomjerno rasporedili.

Odreske poslužite s kriškom pripremljenog maslaca s ružmarinom, uz prilog poput pečenog povrća i salate ili po vašem ukusu.


Filet brancina s blitvom i krumpirom

Brancin

Sastojci:

  • 2 fileta brancina (oko 300 g)
  • 2 žlice maslinova ulja (30 ml)
  • 1/2 žličice soli 
  • 1/4 žličice crnog papra
  • 1 grančica svježeg ružmarina
  • 1 limun

Za prilog: 

  • 300 g krumpira
  • 300 g blitve
  • 2 češnja češnjaka
  • 3 žlice maslinova ulja
  • 1 prstohvat soli
  • 1 prstohvat crnog papra

Priprema:

Krumpir ogulite, narežite na kocke i kuhajte u slanoj vodi oko 15 minuta dok ne omekša. Blitvu operite, odvojite listove od stabljika i narežite ih. 

U lonac s kuhanim krumpirom dodajte blitvu i kuhajte još 5 minuta. 

Ocijedite krumpir i blitvu. Zatim u tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte nasjeckani češnjak i kratko ga pržite. Dodajte u tavu kuhani krumpir i blitvu, začinite solju i paprom te promiješajte. 

Filete brancina posolite i popaprite te ih premažite maslinovim uljem. 

Zagrijte roštilj na srednje jaku vatru. 

Filete pecite prvo s kožom okrenutom prema dolje 3-4 minute, zatim ih okrenite i pecite još 2 minute. Kad filete okrenete, stavite na njih grančicu ružmarina. Poslužite ribu na podlozi od blitve i krumpira, uz kriške limuna. 


Grilane breskve sa sladoledom i karamel umakom

Breskve

Sastojci:

  • 2 zrele breskve (300 g)
  • 1 žlica maslaca (15 g)
  • 1 žlica meda (15 ml)
  • 200 g sladoleda od vanilije
  • 2 žlice karamel umaka (30 ml)
  • 20 g usitnjenog keksa ili orašastih plodova

Priprema:

Breskve operite, popola prerežite i uklonite koštice. Zagrijte gril na srednje jakoj vatri i premažite maslacem. Prerezanu stranu breskvi premažite medom pa ih položite na gril i pecite 3 - 4 minute, dok ne dobiju zlatno smeđu boju i 
karameliziraju se. Pečene breskve stavite na tanjur i ostavite da se malo ohlade.

Na svaku polovicu breskve stavite kuglicu sladoleda, prelijte karamel umakom i pospite usitnjenim keksima ili orašastim plodovima te odmah poslužite. 
Ako želite, umjesto karamel umaka možete koristiti med ili rastopljenu tamnu čokoladu.


Bogata ponuda, akcijske cijene

Sve sastojke za pripremu ovih i svih drugih jela iz magazina Spiza pronađi u našoj bogatoj akcijskoj ponudi klikom na gumb ispod.

Roštilj

Osim finih recepata koji su savršen spoj modernog i tradicionalnog, očekuju te i brojni drugi zanimljivi sadržaji.

Zato trk u najbližu Tommy prodavaonicu po svoj primjerak Spize!

#TvojeMisto za sve što voliš