Tommy - Dućan na dlanu!

Tommy - Dućan na dlanu!

Biola BIO kurkuma u prahu 150 g

Biola BIO kurkuma u prahu 150 g

31,99 kn/kom

Cijena za j.m.: 213,27 kn/kg

Kurkuma u prahu je još poznata kao indijski šafran i žuti đumbir. Kurkuma se u Indiji koristi tisućama godina kao začin i ljekovita biljka. To je začin koji curryu daje žutu boju. Ona sadrži spojeve s ljekovitim svojstvima. Ti se spojevi nazivaju kurkuminoidi, od kojih je najvažniji kurkumin. Kurkumin je glavni aktivni sastojak kurkume. Ima snažno protuupalno djelovanje i vrlo je jak antioksidans. Nažalost, kurkumin se slabo apsorbira u krvotok. Pomaže konzumirati crni papar s njim, koji sadrži piperin, prirodnu tvar koja pojačava apsorpciju kurkumina za 2.000%. Kurkuma u prahu bogata je vlaknima, mineralima kao što su kalcij, željezo, fosfor, cink, magnezij, selen i bakar, te vitaminima B1, B2, B3, B6, C i E.

Opis proizvoda

Zemlja/mjesto podrijetlaIndija
Uvjeti čuvanjaČuvati na suhom i hladnom mjestu.
Upute za upotrebu/pripremuKurkuma ili indijski šafran (lat. Curcuma longa) je aromatičnog, ljuto-žarećeg, blago gorkog i smolastog okusa. Preporučena dnevna količina je 3g (1 čajna žličica). Ima bolje djelovanje, ako se uzima zajedno s masnoćama. Preporučujemo je uzimati je s toplim mlijekom. Također se može koristiti i kao začin salatama, preljevima, gulašima, jelima od mahunarki, krumpira, riže i kus-kusa. Najviše se koristi u indijskim i orijentalnim jelima.
BrandBiola

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili tvoje korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potraži u našoj politici kolačića.

Prilagodi postavke