Tommy - Dućan na dlanu!

Promotivne ponude

Novi magazin Spiza u prodaji!

18. 03. 2024.

Stigao je novi broj magazina Spiza


Bogat sadržaj, brojni recepti za pripremu najfinijih jela i slatkih zalogaja...sve to možeš pronaći u novom primjerku Spize koja te čeka u tvojoj omiljenoj Tommy prodavaonici za samo 0,90 € (0,45 € uz kupnju iznad 13 €).

Uz sve to, dobivaš i kupone s kojima ostvaruješ super uštede na odabrane proizvode i to s popustima do -60 %.

Slika

Uskrs je pred vratima, a još uvijek nemaš osmišljen jelovnik koji će se naći na tvom blagdanskom stolu?

Ne brini, inspiraciju ćeš pronaći u našem novom broju Spize. 

Slika

Za tebe izdvajamo

Slika

Potrebni sastojci

  • 500 g glatkog brašna
  • 250 ml vode
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 1 prstohvat soli

NADJEV:

  • 500 G blitve
  • 2 češnja češnjaka, nasitno nasjeckana
  • 50 ml maslinovog ulja
  • sol i papar, po ukusu

POSLUŽIVANJE:

  • 1 češanj češnjaka, nasitno nasjeckan
  • 50 ml maslinovog ulja
Slika

Slika

Potrebni sastojci

JANJETINA:

  • 4 janjeće koljenice
  • 1 žlica peršina, nasitno nasjeckanog
  • 1 limun, sok i korica
  • 60 g sira parmezana
  • 4 žlice krušnih mrvica
  • 4 češnja češnjaka
  • 6 žlica maslinovog ulja
  • 2 žlice maslaca
  • 1 žlica soli 
  • 1 žlica papra

PIRE:

  • 1 kg krumpira
  • 100 g maslaca
  • 100 ml mlijeka
  • 1 žličica soli

POVRĆE:

  • 200 g mlade mrkve
  • 150 g mlade brokule
  • 30 g maslaca
  • 1 žličica soli
  • na vrh žlice papra

Način pripreme:

Janjeće koljenice natrljajte limunovim sokom. Zagrijte pećnicu na 180 °C. Premažite iznutra vatrostalnu posudu s 2 žlice maslinovog ulja i još dodajte jednu žlicu maslaca i rasporedite po posudi.

Pomiješajte krušne mrvice i naribanu koricu limuna pa dodajte preostalo maslinovo ulje i pomiješajte u pastu. Trećinu ove smjese ostavite sa strane za poslije.

Obilno posolite i popaprite janjetinu, stavite je u vatrostalnu posudu tako da koljenice budu jedna do druge pa ih premažite po vrhu s dvije trećine količine paste od krušnih mrvica, limunove kore i maslinovog ulja.

Pecite poklopljeno u zagrijanoj pećnici otprilike 80 minuta. U međuvremenu, preostalu smjesu s krušnim mrvicama pomiješajte s naribanim parmezanom i peršinom. Nakon otprilike 80 minuta zagrijte pećnicu na 210 °C, a janjetinu premažite pastom od parmezana i peršina s preostalim maslacem. Pecite još 15 minuta dok ne postane hrskavo pa izvadite iz pećnice.

Krumpire ogulite pa ih skuhajte u vodi u koju ste dodali pola količine soli za pire. Kuhajte ih dok potpuno ne omekšaju, ocijedite ih pa im dodajte maslac, mlijeko i preostalu sol. Dobro ih izgnječite gnječilicom za pire.

U vreloj vodi 2 minute kuhajte očišćene mrkve i cvjetove brokule pa ih procijedite. U tavi rastopite maslac, dodajte ocijeđeno povrće, posolite i popaprite te dinstajte samo nekoliko minuta pa maknite s vatre.

Na tanjur stavite pire, na njega položite janjeću koljenicu, a sa strane poslužite povrće na maslacu.

 

Dobar tek! 


Sve sastojke za pripremu finih jela pronađi u našoj bogatoj ponudi po akcijskim cijenama:


Osim recepata koji su savršen spoj modernog i tradicionalnog, očekuju te i brojni drugi zanimljivi sadržaji. Zato trk u najbližu Tommy prodavaonicu po svoj primjerak Spize!


#TvojeMisto za spizu