Tommy - Dućan na dlanu!

e-punionice

Hrvatski Telekom i maloprodajni trgovački lanac Tommy osiguravaju mrežu brzih e-punionica


Hrvatski Telekom, vodeći pružatelj telekomunikacijskih usluga u Hrvatskoj, i Tommy, jedan od vodećih maloprodajnih trgovačkih lanaca, realizirali su projekt postavljanja prvih pet brzih e-punionica u sklopu maloprodajnih prostora Tommy na lokacijama u Dubrovniku, Malinskoj na otoku Krku, Solinu, Splitu i u Zadru.


karta punionica 11.08.2021.

U okviru zajedničke suradnje, Hrvatski Telekom i Tommy su za sve posjetitelje Tommy prodajnih centara osigurali uslugu punjenja u terminu 0-24 sata (od ponedjeljka do nedjelje) pri čemu se usluga naplaćuje u iznosu od 0,35 €/kWh s PDV-om za 50 kW u dostupnim poslovnicama, osim poslovnice Plano u kojoj se usluga naplaćuje u iznosu od 0,46 € /kWh s PDV-om za 20 kW

Slijedom prijedloga Europske komisije, koji predviđa zabranu prodaje benzinskih i dizel vozila na području Europske unije nakon 2035. godine, kao i zakonske obveze prema kojoj sve nove zgrade s više od deset parkirališnih mjesta moraju imati barem jedno mjesto za punjenje, dva domaća lidera prepoznala su priliku za suradnju te su zajedničkim snagama postavili kamen temeljac, kao osnovu za buduću sustavnu nadogradnju Tommy prodajne mreže s e-punionicama.


"Veliko mi je zadovoljstvo što je Tommy, vodeći maloprodajni lanac na hrvatskoj obali, odlučio ponuditi posjetiteljima svojih trgovina, kako domaćim tako i onim inozemnim koji dolaze u Hrvatsku na ljetovanje, mogućnost punjenja električnih vozila. Hrvatski Telekom je lider u postavljanju i upravljanju e-punionicama i pružanju digitalne usluge punjenja u Hrvatskoj te smo prepoznati kao idealan partner za realizaciju ovoga projekta. Vjerujem da je to tek prvi u nizu projekata kojima ćemo zajednički poticati korištenje električnih automobila kao ekološki najodrživijeg oblika mobilnosti."

- Marijana Bačić, potpredsjednica za Korporativnu prodaju i ICT usluge u Hrvatskom Telekomu


Brze e-punionice postavljene su u sklopu projekta "Sveobuhvatna mreža koridora s brzim punjenjem u jugoistočnoj Europi", koji je sufinanciran u okviru EU programa Connecting Europe Facility, a svrha mu je osigurati vrhunsku uslugu punjenja, kako za domaće korisnike električnih vozila, tako i turiste koji na odmor u Hrvatsku dolaze upravo električnim vozilima.


"Sa zadovoljstvom sudjelujemo u ovom projektu kao i u drugim projektima koji promiču odgovorno i održivo poslovanje, jer nude rješenja usmjerena ka unapređenju ekoloških standarda. Primjenom najnovijih tehnoloških dostignuća i suradnjom s partnerima koji su lideri u tom području, Tommy pokazuje društvenu odgovornost, podižući svijest o potrebi odgovornijeg odnosa prema okolišu. Nadamo se da ćemo u kasnijoj fazi povećati dostupnost brzih e-punionica na većem broju prodajnih mjesta i na taj način dati svoj doprinos energetskoj tranziciji Hrvatske, a istovremeno kupcima ponuditi i dodatnu uslugu što povećava ukupnu vrijednost naše ponude."

- Dario Mamić, direktor korporativnih komunikacija Tommyja


Trenutno Hrvatski Telekom upravlja s više od 550 mjesta za punjenje na više od 240 lokacija u 8 zemalja (Hrvatska, Češka, Crna Gora, Kosovo, Sjeverna Makedonija, Rumunjska, Albanija i Poljska). Putem espoTs aplikacije Hrvatski Telekom omogućuje hrvatskim vlasnicima električnih vozila bezbrižan pristup punjenju na više od 50.000 mjesta za punjenje u više od 9 zemalja.

S gotovo 150.000 aktivnih sesija punjenja i omogućenih više od 10 milijuna zelenih kilometara, Hrvatski Telekom danas je predvodnik na području e-mobilnosti u Hrvatskoj i regiji te najpouzdaniji tehnološki partner u njihovoj implementaciji i pružanju digitalne usluge punjenja električnih vozila. Hrvatski Telekom putem ovog, ali i niza drugih tehnoloških rješenja, nastoji povezati sve u Hrvatskoj s prilikama koje im tehnologija pruža.

Usluga punjenja na e-punionicama kojima upravlja Hrvatski Telekom može se aktivirati na tri načina – T-RFID prepaid karticom, espoTs aplikacijom Hrvatskog Telekoma te, za vozače iz inozemstva, e-roamingom putem više od 60 ugovorenih europskih pružatelja usluga punjenja. Detaljnije informacije o načinima punjenja kao i pregled komercijalnih uvjeta na punionicama u sustavu HT naplate dostupan je na stranicama https://www.hrvatskitelekom.hr/poslovni/ict/e-mobilnost


Tommy

Tommy je jedan od vodećih nacionalnih trgovačkih lanaca i tržišni lider na hrvatskoj obali prema svim kriterijima, sa 217 prodajnih mjesta, u nekoliko različitih prodajnih formata. Kompanija je rangirana u TOP 20 hrvatskih tvrtki po kriteriju prihoda, s kontinuiranim rastom prihoda kao i rastom tržišnog udjela, a zapošljava 4100 radnika.


Hrvatski telekom

Hrvatski Telekom je najveći privatni investitor u digitalizaciju Hrvatske te vodeća telekomunikacijska kompanija u Hrvatskoj koja pruža cijeli niz telekomunikacijskih usluga. Omogućavanjem mjesta za punjenje električnih vozila, kao ekološki najprihvatljivijeg rješenja u prometu, Hrvatski Telekom nastoji pružiti dodatni poticaj stvaranju održivog i čišćeg okoliša, što je i dio njegove misije kao društveno odgovorne kompanije i lidera u pružanju digitalne usluge punjenja u Hrvatskoj. Vizija Hrvatskog Telekoma je ostvariti održiv i profitabilan rast kompanije povezujući sve u Hrvatskoj s prilikama koje pruža digitalizacija i omogućiti ljudima da svoj život učine boljim.