Općenito

Društveno odgovorno poslovanje

Ima sreće za sve!

31. 08. 2023.

Svako dijete ima pravo odrastati u obitelji

1. 9. - 31. 12. 2023.


Svako dijete ima pravo odrastati u obitelji – glavna je poruka kampanje „Ima sreće za sve!“ koju pokrećemo u suradnji s Uredom UNICEF-a za Hrvatsku.

U periodu od 1. 9. do 31. 12. 2023. kupnjom posebno označenih proizvoda na policama u Tommy prodavaonicama i web shopu, doniraš 0,15 € čime podržavaš UNICEF-ove programe za povećanje broja udomiteljskih obitelji i razvoj kvalitetnog udomiteljstva.

UNICEF

Popis proizvoda čijom kupnjom doniraš 0,15 € po kupljenom proizvodu možeš pronaći klikom na gumb:


Odrastanje u sigurnoj i podržavajućoj obitelji iznimno je važno za rast i razvoj svakog djeteta.

Kada nije moguće, nije sigurno ili nije u najboljem interesu djeteta da živi s vlastitom obitelji, udomiteljske obitelji pružaju djetetu najbolju alternativnu skrb.

Odrastajući u brižnoj i poticajnoj udomiteljskoj obitelji djeca dobivaju priliku osjetiti toplinu obiteljskog doma te sigurnost, pripadnost i podršku.

UNICEF već godinama ulaže u razvoj kvalitetnog udomiteljstva, kako bi podržao napore da se svakoj djevojčici i svakome dječaku omogući odrastanje u obitelji.

Sada, uz podršku Tommyja, UNICEF nastavlja provoditi programe kojima je cilj da što veći broj djece odrasta u obitelji, odnosno da se poveća broj udomitelja i osigura kvalitetnija podrška udomiteljskim obiteljima, posebice u Splitsko-dalmatinskoj županiji, primorskoj Hrvatskoj i drugdje gdje u najvećoj mjeri nedostaje udomiteljskih obitelji.


Kao društveno odgovorna kompanija, i do sada smo inicirali i realizirali niz humanitarnih projekata kojima se potiče dobrobit najmlađe populacije kroz podršku institucijama, organizacijama, događajima i pojedincima.

Dajući svoj konkretan doprinos takvim aktivnostima Tommy, između ostaloga, senzibilizira javnost na potrebu razvoja društva koje će biti stimulativno u procesima odrastanja i razvoja djece, a i ova suradnja s UNICEF-om na tom je tragu.

Sredstva prikupljena kroz kampanju “Ima sreće za sve!” Tommy će donirati za programe jačanja kapaciteta stručnjaka iz sustava socijalne skrbi i odgojno-obrazovnih djelatnika u vrtićima i školama, kao i za daljnju senzibilizaciju građana s ciljem podrške udomiteljskim obiteljima i djeci u udomiteljstvu, u 9 županija gdje Tommy djeluje.

UNICEF-ovi programi će se usmjeriti i na podršku udomiteljima, odgojiteljima u vrtićima te učiteljima i nastavnicima u školama, budući da je upravo podrška ono što najviše nedostaje udomiteljima i stručnjacima koji rade s udomiteljskim obiteljima.


unicef

U svim Tommy prodavaonicama dostupne su brošure s više informacija o procesu udomljavanja.

Brošuru možete pronaći i u digitalnom obliku klikom na gumb:


Zajedno učinimo da Ima sreće za sve!

#TvojeMisto za sve što voliš